София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Емил Радев: Не е ясно дали ще получим ресор "Образование"

За този сектор били предвидени 45 млрд. евро

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Инфорацията, че България ще получи ресор "Образование и култура" най-вероятно не е достоверна.", заяви пред bTV евродепутаът от ГЕРБ Емил Радев.
 
По думите на Радев все още е твърде рано да се правят предположения коя държава за кой сектор ще отговаря и опитите за такива са по-сокоро спкулации.
 
Ако все пак България вземе този ресор, трябвало да ес зане, че за следващия програмен период за него са зазеделени над 45 милиарда евро. В момента в Европийския парламент течала голяма борба за секторите, но по думите на депутат, трябвало да се върне баланса при разпредлянето им, каквито заявки била направила и новоизбараната председателка на Европийската комисия.
 
Радев коментира и думите на премиера Борисов, че сега не било моменат стараната ни да влиза в Шенген. По думите му, предвид опасните процеси, които в моента течат в Гърция ,може би това действително не било най-удачното време. Той припомни и че в шенгенското пространство вече има възстановени проверки.