Гледай
на живо

ЕП предвижда разлика по-малко от процент между БСП и ГЕРБ

Това сочат данни свързани с общественото мнение за евроизборите

ЕП предвижда разлика по-малко от процент между БСП и ГЕРБ Европейският парламент предвижда разлика между БСП и ГЕРБ от една десета от процента на изборите за ... thumbnail text

Европейският парламент предвижда разлика между БСП и ГЕРБ от една десета от процента на изборите за евродепутати следващия месец. Това сочат данни, основани на проучвания на общественото мнение у нас, извършени от агенциите "Алфа рисърч" и "Медиана".

Според данните днес БСП би получила 32,8 на сто от подадените гласове, а ГЕРБ - 32,7 на сто. Това би довело до равен брой евродепутати от двете политически сили - по шестима.

Останалите политически сили от нашата страна, които се очаква да излъчат евродепутати, са ДПС (2), ВМРО (1), коалиция "Да, България" (1) и "Воля" (1). "Атака", АБВ и НФСБ не събират достатъчно подкрепа.

От втората половина на март у нас се наблюдава спад в подкрепата за ГЕРБ и ДПС и ръст при поддръжката за БСП, сочат представените данни без да се коментират причините. Според анализатори обаче най-вероятната причина е скандалът с луксозните апартаменти на занижени цени, купувани от политици от управляващата партия.