Гледай
на живо
Vox Populi

Епщайн написал завещание 2 дни преди самоубийството си

Той се самоуби на 10 август

Американският финансист Джефри Епщайн, който се самоуби в затвор в САЩ, e написал завещание два дни преди самоубийството. Това съобщи в понеделник на своя уебсайт New York Post с позоваване на документи, с които разполага.

Според публикацията финансистът е оставил цяло състояние от около 600 млн. долара. Тази сума включва активите на Епщайн в хедж фондовете и други инвестиции. Средствата ще се държат в новосъздаден доверителен фонд.

Според New York Post адвокатът Мариел Миро, който е и защитник на бившия мексикански лорд на наркотиците Хоакин Гузман, който излежава доживотна присъда в САЩ, е присъствал при подписването на завещанието и свързаните с него документи. Преди това Миро беше обвинен, че е помагал на Гузман от килията си да общува със съпругата си по мобилен телефон в нарушение на правилата на затвора.

Епщайн се самоуби на 10 август в килията на затвор в Ню Йорк. Служителите на институцията се опитаха да доведат до съзнание финансиста, който по-късно беше откаран в болницата. Лекарите констатирали смъртта на Епщайн.

Финансистът беше арестуван от органите на реда в щата Ню Йорк на 6 юли. Прокуратурата смята, че Епщайн е уредил десетки непълнолетни момичета да посетят дома му в Манхатън през 2002-2005 г., най-младата от които е била на 14 години. Според разследването той ги подлагал на тормоз и сексуално насилие.