София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ердоган кумува на сватбата на футболиста Месут Йозил

30-годишният играч на "Арсенал" се ожени в петък за годеницата си

пропускане
5 годиниЛюбопитно 3 Боряна Райчева

Футболистът на "Арсенал" Месут Йозил прикова вниманието на целия свят. В навечерието на своята сватба германският спортист обяви, че ще плати операциите на 1000 деца по света. Йозил и неговата половинка Амине Гюлше, която е Мис Турция, се включиха в благотворителна кампания.

Специален гост на сватбената церемония и кум на семейството беше турският президент Реджеп Ердоган. Тя се състоя в петък вечер на брега на Босфора.

Йозил е роден в Германия, но никога не е крил турските си корени и привързаността си към родината на своите предшественци. Медиите в Турция обявиха, че 30-годишният футболист лично е поканил Ердоган на своята сватба.

Йозил, който има турски корени, предизвика критики, след като публикува свои снимки с държавния глава преди Световното първенство миналата година. Тогава той се оттегли от футбола заради „расизъм и липса на уважение“, с които се е сблъскал в Германия след публикуването на снимките.

Турският президент често гостува на сватби на известни личности, особено по време на избори. В момента в Истанбул се провежда втори тур на изборите за кмет.