София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ердоган обсъжда икономическо сътрудничество без граници с Русия

Москва и Анкара затоплят отношения след 7-месечното охлаждане

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Турският президент Тайип Ердоган потвърди намерението си дa проведе разговори с руския президент Владимир Путин, за да обсъдят икономическото сътрудничество. Той заяви това във вторник по време на реч в Анкара.
Ако всичко върви по план, ще посетя Русия, а заедно с мен ще присъства представителната делегация от 9 август и отново ще обсъдим нашите икономически отношения, от наша страна няма да има ограничения.
Ердоган каза още, че в отговор на икономическите санкции, наложени от Руската федерация, Турция "е предприела много ограничени ответни мерки и не би си позволила повече не, защото толкова са позволили законите и съвестта“.
На 29 юни руският президент проведе телефонен разговор с турския си колега, след като Ердоган се извини на Русия за сваления руски бомбардировач СУ-24. След разговор с турския президент Путин възложи на правителството да започне преговори с Турция, за да се възстанови сътрудничеството в търговията и в други области. Двамата лидери се съгласиха да проведат разговори на 9 август в Санкт Петербург.