София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Есплозия на газ уби трима в Мурманск

Сред ранените има и дете

6 годиниИнциденти 8 Боряна Райчева

Шест апартамента бяха повредени в резултат на експлозия на битова газ в жилищна сграда в Мурманск, съобщи ТАСС, цитирайки информация от Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в региона Мурманск.

В резултат на експлозия двама души са загинали на място, а други четирима, включително едно дете, са били ранени и настанени в болница.

По-късно бе съобщено за смъртта на още един от ранените. „Човекът почина от нараняванията си, които бяха несъвместими с живота“, съобщи ръководителят на регионалния център по медицина за бедствия Виктор Рогалев.

27 души от сградата са на временно евакуирани. " 11 души остават в основата на хостела, включително едно дете на 16 души, други са при роднини и приятели" - каза представител на Министерството на извънредните мерки.

На мястото на инцидента е извършена дейност по демонтиране на повредени надвиснали строителни конструкции, почистване, отстраняване на остатъци от строителни конструкции и отломки.

От Санкт Петербург в Мурманск ще пристигнат специалисти от Министерството на извънредните ситуации с мобилния диагностичен комплекс "Стрела-П". С негова помощ ще бъде извършена подробна оценка на състоянието на повредената част на къщата.