София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ето кой ще създаде сайта за Председателството

Сумата, срещу която ще бъде изпълнен проектът, е 69 900 лв. без ДДС

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Стана ясно коя е фирмата, която ще поеме разработката на сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС. „Информационно обслужване“ АД е компанията, която като единствен кандидат, спечели възможността да създаде страницата.
Сумата, срещу която ще бъде изпълнен проектът, е 69 900 лв. без ДДС, която по информация на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС не надхвърля предвидения бюджет от 70 000 лв. без ДДС.
Срокът за изпълнение на поръчката е 20 календарни дни от подписване на договора, като ще бъде съобразен с предварително предоставена методология според изискването на възложителя.
„Информационно обслужване” АД ще изгради сайта на Българското председателство по образец и насоки на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Порталът ще е на четири езика, ще е съобразен с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството.
Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.
Ще се осъществява връзка с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.
Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството.
Достъпът до сайта ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.