София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Евгени Михайлов: Поставени сме в ситуация на реабилитация на Възродителния процес

Спирането на сънародниците от Турция по границата в противоконституционно

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

„Поставени сме в ситуация на реабилитация на комунистическия режим или по-лошо, на Възродителния процес, заради спирането на български граждани на турската граница преди изборите“. Това коментира Евгени Михайлов, кандидат за депутат от партия ДОСТ в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

„Така наречените „изборни екскурзианти“ бяха изгонени през 89-та от тогавашната власт. И тогава и сега някои телевизии се отнасяха подигравателно с тези хора.

Сега на тези хора, които имат конституционни права им беше забранено от определени политически сили да упражнят правото си на глас.

Това е грубо нарушение на Конституцията, за което ще сезираме Конституционния съд“, коментира Михайлов.

„Картините на вандалски действия по границата на страната ни, която е европейски член и член на Европейския съюз, са показани по европейски телевизии и хората са видели за какво става въпрос и какво е нивото на демокрацията в България.

На тези избори гласовете от Турция са около 30 хиляди, от тях 17 000 са за ДОСТ, а 13 000 за ДПС. Какво вмешателство на чужда държава може да има в полза на Местан. Години наред сънародниците ни в южната ни съседка монолитно и целокупно гласуваха за ДПС“, добави още той.