Гледай
на живо

Европа в плен на зимата

Лошото време взе жертви

Европа в плен на зимата Студено време и ниски температури обхванаха Европа. Обилните снеговалежи и риск от лавини затрудни д... thumbnail text

Студено време и ниски температури обхванаха Европа. Обилните снеговалежи и риск от лавини затрудни движението в няколко провинции в Австрия. Лошото време взе жертви. Най-малко седем души са загинали при различни инциденти в Алпите през изминалия уикенд. Лавини отнеха живота на двама германски туристи в западната австрийска провинция Форалберг. В Бавария скиор беше убит от паднало дърво, а млада жена загина под лавина. Двама катерачи са загинали в Италианските Алпи. Планинската спасителна служба съобщи, че е открила телата им на 2800 м надморска височина, северно от Торино.

В австрийската провинция Тирол и Баварските Алпи беше обявена втората най-висока степен на опасност от лавини. Приканват се скиорите да не опитват да карат извън пистите, а много планински пътища са затворени поради опасност от лавини.

Холандските авиолинии днес отменят 160 полета от и до Амстердам заради прогноза за буря. Очакват се ураганни ветрове със скорост на вятъра до 100 километра в час.

Температурите в Гърция продължат да се понижават и днес термометрите отчетоха -18 градуса. Студът в страната взе три жертви.

Ниските температури в Македония доведоха до частично замразяване на Охридското езеро.

Зимното време се усеща и в Турция, където редица полети бяха отменени, заради неблагоприятните зимни условия, включително полети и до София.