София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Европейските консерватори и Бареков проведоха срещи в Близкия изток

Обсъдиха темата за борбата с тероризма

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Евродепутатът Николай Бареков посети държави от Близкия Изток. Делегацията бе водена от председателя на групата на ЕКР Саид Камал и зам.-председателя Джефри Ван Орден.

Като единствен български политик, приет официално от правителството на най-либералната и модерна арабска държава – Кралство Бахрейн, Николай Бареков получи признание за приноса си в развитието на отношенията Европейски съюз - Балкани - Близък Изток.

В рамките на посещението на островната държава Кралство Бахрейн членовете на Европейския парламент от Великобритания, Холандия, Дания, Полша и България проведоха срещи с политически фигури на най-високо ниво. Сред тях са външният министър на Кралството Шейх Абдула Бин Ахмед Ал Кхалифа, първият заместник - председател на Парламента на Кралство Бахрейн Али Абдула Ал Аради и министърът на правосъдието и ислямските въпроси в Кралство Бахрейн шейх Халид Бин Али Ал Кхалифа.

Делегатите проведоха срещи и с г-н Юсиф Бу Забуон, ръководител на Бахрейнското дружество за толерантност и религиозно съжителство, г-жа Хала Мохамед Джабер Аланари, генерален секретар и член на Върховния съвет за жените и д-р Ферийд бин Якуб Ал Муфта, заместник-министър на Министерството на правосъдието.

Представителите на Европейския парламент взеха участие и в съвместна конференция по законодателни въпроси на Европейската делегация на консерваторите с президентството на Shura consul - горната камара на Парламента на Бахрейн, назначена от Краля.

По време на визитата в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби европейските консерватори се срещнаха на високо ниво в Министерство на външните работи и участваха в официален обяд в Федералния национален съвет на ОАЕ.

Темите, които обсъдиха по време на срещите, са свързани с борбата срещу тероризма с цел противодействие и повишаване на сигурността и ролята на Европейския парламент и Европа.