Гледай
на живо

Facebook изисква парола от пощите на потребители

От компанията заявиха, че функцията ще бъде премахната

Потребителите на Facebook са установили, че социалната мрежа изисква въвеждане на парола от имейл, за да бъде активиран профил, информира изданието The Daily Beast.

„За да продължите да използвате Facebook, трябва да потвърдите имейла си“, цитира се съобщение от социалната мрежа. Формулярът пита потребителя за парола от този имейл.

Служителите на Facebook увериха, че социалната мрежа не съхранява пароли от пощата. Те обясниха, че потребителите могат да заобиколят тази мярка и да активират акаунта си по друг начин, например чрез телефонен код или връзка, изпратена по електронна поща. Тези опции са достъпни в раздела Помощ.

Представители на компанията обявиха, че възнамеряват да отменят тази спорна функция. Наскоро социалната мрежа беше критикувана за повторното използване на данни, за които се твърди, че са поискани от съображения за сигурност.

През април 2018 г. стана известно за най-голямото изтичане на потребителска информация през цялата история на Facebook. Под заплахата от данни бяха стотици милиони потребители.