Гледай
на живо

Facebook с ключови промени след атентата в Крайстчърч

Отнася се до излъчването на живо

Facebook с ключови промени след атентата в Крайстчърч След терористичната атака в новозеландския град Крайстчърч социалната мрежа Facebook затяга политика... thumbnail text

След терористичната атака в новозеландския град Крайстчърч социалната мрежа Facebook затяга политиката на предавания на живо и временно ще блокира потребителите, които нарушават правилата за излъчване.
Facebook обещава временно да блокира излъчването на потребители, които „споделят връзка към изявлението на терористична група без контекст“.
В близко бъдеще социалната мрежа планира да разшири тези ограничения в други области: на първо място да забрани на същата категория потребители да създават реклама на платформата.
Терористичната атака в две джамии в Крайстчърч настъпи на 15 март. 50 души станаха жертви на стрелба, още 50 пострадаха. Бяха повдигнати обвинения за убийство срещу 28-годишния австралиец Брентън Тарант. По време на нападението той засне това, което се случваше на видео и излъчваше на живо в социалните мрежи. Както съобщава Facebook, през първия ден след терористичната атака тя е изтрила повече от половин милион клипа, които са разпространени.