София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фалшива е историята със заподозрените за отравянето на Скрипал?

Виктория Скрипал каза, че познава двамата заподозрени

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Племенницата на бившия руски агент Сергей Скрипал, който бе отровен във Великобритания, Виктория Скрипал, каза, че знае кои са Александър Петров и Руслан Боширов, заподозрени от Лондон в опита за убийство на Скрипал и дъщеря му.

"От моите източници знам, че те са обикновени хора. Работата на Петров дори не е свързана с държавната служба”, каза Скрипъл пред Интерфакс. Тя добави, че "те и техните близки са в пълна скръб, в шок от това, което се случва".

"Фактът е, че цялата история за участието на Петров и Боширов е фалшива. Това го знаех от първия ден. Освен това, ако Руслан все още прилича на снимката от паспорта, то това не е Петров“, каза отбеляза тя.

На 5 септември британската прокуратура посочи имената на двама заподозрени в инцидента в Солсбъри. Според властите в страната това са руските граждани Александър Петров и Руслан Боширов.