София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Фалшиви сайтове предлагат стоки от името на Здравното министерство

Ведомството подаде сигнал до Прокуратурата

6 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Само в последните две седмици се наложи Министерство на здравеопазването два пъти да изпрати сигнали до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, относно фалшифициране на електронната страница на министерството и спекулации с интервюта на министър Николай Петров с цел продажба на стоки. Сигнал е подаден и до Главния прокурор на Р България.

Имаме уверението на компетентните институции, че своевременно са предприети всички законови действия за идентифициране на източниците и подвеждането им под отговорност.

МЗ призовава гражданите да бъдат особено бдителни към интернет страници - „двойници“ на официалния сайт на институцията.

Сайтове като

http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/ 

http://www.hotblogus.com/paraziti/ministrbg/index.html?uclick=xs5m37a9dz 

http://blogonew.ru/lp/sustav/hondrocream-dikul-bg/?uclick=1zh9m7 

Съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите. Министерството, политическият кабинет на министър Николай Петров и служители на ведомството не промотират/ рекламират каквито и да било продукти и стоки.

Напомняме, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/ 

Апелираме всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, да подаде сигнал на имейл адрес: delovodstvo@mh.government.bg или да се обърне към компетентните органи.