София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова: Абсурдно е София да се спечели с купени гласове

Не може 200-300 гласа да обърнат резултата в столицата

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви тази сутрин, че си дава ясна сметка, че за последните 10 години работата й като градоначалник й е донесла резултати, но и много пропуски.

„Необходимо е да се работи много и сериозно. Направила съм си изводите. Предлагам конкретни решения на проблемите“, каза тя.

Фандъкова е категорична, че вотът в ромските секции няма как да обърне резултата в столицата:

„Не е възможно София да бъде спечелена с купени гласове. Няма как 200-300 гласа да обърнат резултата. Ако има сигнали и съмнения, начинът е те да се проверяват“

Тя заяви, че през 2015 г. ГЕРБ са имали 30 общински съветници, а сега те са 27. По нейни думи това се дължи на сериозните кандидати в дясно на тези избори.

Над 2/3 от местата в общинския съвет са на десните политически сили. Това ясно показва, че хората имат нужда от работата и прагматизма.“, обясни Фандъкова.

На въпрос защо вчера се е срещала с представители на Демократична България, кметът отговори, че откакто е започнала кампанията си, тя е заявила готовност да разговаря с всички свои колеги.

„Разговорите, които водим, са по добрите идеи, които са заложени в програмите, и по начините за тяхната реализация“, категорична бе Фандъкова.