Гледай
на живо

Фандъкова: Даваме 6 млн. лв. за столични болници

Обновяват Първа АГ болница „Света София“

Столична община инвестира близо 6 млн. лева в общински болници и диагностично-консултативни центрове. Общо 15 ДКЦ-та получават средства за ремонт и закупуване на ново оборудване.

“Продължаваме подкрепата за общинските болници и започнахме инвестиции в доболничната

помощ”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на новото оборудване за отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница „Света София“.

Към момента в общинската болница „Св.София“ са направени инвестиции за над 1.8 млн. лева. Ремонтирани са отделенията по неонатология, патологична бреме, регистратурата и централно фоайе, както и е закупено ново оборудване, съобщиха от Столична община.

“Тази година инвестираме около 1 млн. лева в болницата. Закупени и доставени са 10 бр. неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период. В момента се извършва и ремонт на покрива на сградата. Предвижда се и ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, закупуване на ново оборудване – мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок”, каза кметът на София.

В Първа АГ болница от началото на годината са се родили 1370 бебета.

По програмата на Столична община за Инвитро до момента има 9 родени бебета, от тях 5 момичета и 4 момчета, като последните две са близначета. Годишно Столична община отделя 70 000 лева за програмата.