София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова: Излизам с ясен план за действие

„Строим 10 училищни сгради“

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Настоящият кмет и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова коментира, че новата учебна година в столицата започва с нова сграда на Първа английска гимназия. "Строим общо 10 училищни сгради с 5 нови физкултурни салона. Това е резултат и посока - да поддържаме духа на София, да възпитаваме и образоваме нашите деца".

"През тези 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София не познаваше дотогава. За да продължи развитието на София е нужно да продължим промяната на града - с новите проекти, идеи, с обновен екип, с хора, които са готови да работят за София - това ме мотивира. Ние излизаме с конкретни проекти, конкретен план за действие", съобщи настоящият столичен кмет.

Относно смяната на хора от екипа си, Фандъкова призна, че е имало грешки и пропуски в работата. "Разбира се, че се допускат и грешки, правят се и пропуски. Аз съм сменяла хора от екипа, публично, ясно съм се разделяла с хора, когато има грешка или има загубено доверие. Новите приоритети и проекти имат нужда от нова енергия и нови хора. Не е тайна за никого, че нашите опоненти работят с внушения, без конкретика. Когато има съмнения, аз веднага съм сезирала органите. Корупцията се бори по този начин, а не с внушения", допълни Фандъкова.