София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова: Няма пейка на ул. Граф Игнатиев, която струва 10 000 лв.

Друг ремонт това лято ще е продължението на Южната дъга на Околовръстното

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Няма пейка на ул. Граф Игнатиев“, която струва 10 000 лв., това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, в ефира на БНТ.

Столичният кмет проверга твърденията, че цената на една пейка за ул. „Граф Игнатиев“ е 10 000 лв. По думите ѝ, цената на пейките варират между 850 и 1290 лв. Фандъкова също така потвърди, че паветата пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ няма да бъдат подменяни при реконструкцията на зоната пред него. Фандъкова допълни, че се очаква и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, като част от ремонтите това лято.

Паветата на пл. „Св. Александър Невски“ ще останат, тъй като решението е от 2017 г., обясни  Йорданка Фандъкова. В твърдението, че ще бъдат подменени, тя видя партийни интереси.

„Моята позиция винаги е била, че в историческия център на града трябва да има минимални намеси по необходимост, за да запазим духа на стара София. Ще бъдат монтирани участъците на паважа в лошо състояние, като ще бъдат подменени и тротоарите. Остава решението зоната от ул. Оборище до храм-паметника „Св. Александър Невски“ да е пешеходна“, допълни Фандъкова.

Има 10 големи обекта в София, където ще се проведат мащабни ремонти това лято. Два от тях столичният кмет определи като стратегически - продължаването на работата по вътрешния ринг на града и изграждане на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в Овча купел, наред с други.

Продължава обновяването на столичния градски транспорт, като засега вредните емисии, излъчвани от негови превозни средства, са намалени с 2,5 пъти, заяви Йорданка Фандъкова. Следващата седмица предстои да бъдат пуснати в експлоатация първите 20 от общо 60 съчленени автобуса на природен газ по линия 11