София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова: Новите идеи идват с нови хора

„Аз съм кметът, наложил най-големите санкции в държавата“

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви тази сутрин в студиото на Нова Телевизия, че визията й за промяна на София е свързана с промяна на работния й екип.

„Ако искаме София да няма застой, трябва да генерираме нови идеи. Новите идеи идват с нова хора“, каза Фандъкова.

Кметицата постави акцент, че водещ приоритет в работата й за последните години е била модернизацията на градския транспорт. Тя подчерта, че допреди 5 години по улиците на София се движили Икаруси, за които не е било ясно дали ще успеят да излязат от гаражите. Сега този проблем е напълно решен.

Фандъкова припомни и тежката криза с отпадъците от 2009 г.

„Това вече е в миналото. Изградихме инсталация на отпадъците.“, допълни градоначалникът.

На въпрос на журналисти относно съмнителното качество на изпълнение на ремонтите, Фандъкова обясни, че никой не може да гарантира, че няма да има изкривени плочи или неравен асфалт.

„Аз съм кметът, който е налагал най-големите санкции в държавата. Само за ремонта на бул. „Граф Игнатиев“ до този момент съм наложила над половин милион лева санкции“.