Гледай
на живо

Фелдшерите на протест

Настояват за собствена съсловна организация

Фелдшерите на протест Фелдшери от цялата страна излизат на протест пред Министерството на здравеопазването днес. Причината... thumbnail text
Фелдшери от цялата страна излизат на протест пред Министерството на здравеопазването днес. Причината здравните помощници настояват за създаване на тяхна съсловна организация, която да защитава правата им. 
 
По думите на недоволните, изграждането на подобна организация ще помогне и за повишаване на професионалните качества на  специалистите в областта, което било в интерес на пациентите.
 
Решението на фелдшерите за протест идва, след като по думите им здравният министър Кирил Ананиев е игнорирал желанието им за среща и диалог с него. 
 
Към настоящия момент фелдшерите се числят към "Асоциация на професионалисти по здравни грижи", което според тях не е правилно, тъй като това е общо формирование, което не им осигурява нужната подкрепа.
 
По думите на протестиращите до този момент Здравното министерство остава глухо за исканията им. Поради именно тази причина те са решили да разгласят проблема.