София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФЕНОМЕНЪТ МУТАФОВА НАВЪРШИ 93 ГОДИНИ!

Знаменитата актриса Стоянка Мутафова днес чества 93-я си рожден ден

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Знаменитата ни актриса Стоянка Мутафова днес чества 93-я си рожден ден.  И тази година няма да е изключение и актрисата отново ще отпразнува празника си на сцената. Днес тя ще изиграе постановката „Скакалци“ от Стефан Костов на сцената на Сатиричния театър.
Актрисата винаги се е раздавала за публиката. На сцената на Сатиричния театър, който тя определя като „нейния живот“, е изиграла над 70 роли. Днешният ден не прави изключение. Въпреки напредналата й възраст, актрисата продължава да излиза на сцената и да се превъплащава от образ в образ. Именно това доведе и до инициативата на Сатиричния театър и Съюза на артистите в България, заедно с подкрепата на Министерството на културата, великолепната актриса да бъде отбелязана в книгата на рекордите „Гинес“, като най-възрастната актриса, играеща на сцената.
Заради любовта на Мутафова към сладкото, колегите й са й приготвили специална изненада – торта „Гараш“, с много, много шоколад. Като поздравителна картичка, от Министерството на културата са избрали стих на Елисавета Багряна гласейки: „Как ще спреш ти мене волната, скитницата, непокорната, родната сестра на вятъра, на земята и на виното ... мене как ще спреш“.
Стоянка Мутафова е един от основателите на сатиричния театър. Това е и причината актрисата да е толкова привързана към сцената на именно този театър. Заради неповторимия й талант, през 2002 г. Мутафова е отличена и с най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“- първа степен.
Целият екип на „Евроком“ пожелава на г-жа „Стихийно бедствие“ да е все така неуморима. Силата никога да не я напуска и още дълги години да й се радваме на сцената, а аплодисментите никога да не стихват, защото тя го заслужава!
Честит рожден ден, г-жо Мутафова!