София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Филм на Ди Каприо за климата разбуни духовете в интернет

Филмът може да бъде видян безплатно в интернет

7 годиниКултура 12 Боряна Райчева

Популярният холивудски актьор Леонардо ди Каприо засне документален филм, вдъхновен от темите за глобалната промяна на климата на Земята и човешкото участие в процеса. Филмът, озаглавен "Преди потопа", е публикуван в YouTube канала на National Geographic.
Във филма Ди Каприо действа като продуцент и главен персонаж. Снимките отнемат три години, през които носителят на Оскар пътува като посланик на света на ООН. Актьорът е имал възможност да общува с учени, еколози и политици и да запише техните коментари за това как, по тяхно мнение, климатът се е променил в последно време и да направи най-обективно възможно проучване на този процес. Част от интервютата са с папа Франциск и президента на САЩ Барак Обама. Ди Каприо включва и разговори с много експерти.
Ди Каприо коментира, че се е опитал да привлече вниманието на хората по света към проблема с глобалното затопляне и спешната необходимост да се действа, за да се спрат негативните ефекти от този процес. Можете да гледате безплатно и свободно филма „Преди потопа” в Youtube.

Линк: https://www.youtube.com/watch?v=90CkXVF-Q8M&feature=youtu.be