София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Филм разкрива „влиянието на Путин върху Тръмп“

В САЩ снимат документален филм със скандални разкрития

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В САЩ на 31 август излиза документалният филм  "Активни мероприятия", в който ще бъдат разкрити дългогодишните отношения между руския и американския президенти Владимир Путин и Доналд Тръмп, пише списанието Variety.

Следва да се отбележи, че филмът ще разкаже и за фактите за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., които се приписват на Русия.

Според режисьора на филма Джак Брайън Тръмп е "марионетка“ на Путин в продължение на няколко десетилетия. Той е сигурен, че руският лидер провежда тайна политическа война от 30 години с помощта на кибер атаки, пропаганда и корупция.

В новия филм са включени откъси от интервюта със сенатор Джон Маккейн, със съперника на Тръмп изборите за президент на САЩ Хилъри Клинтън, с бившия посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол, както и други политици и представители на американските разузнавателни служби.

"Когато започнахме да правим филма мислех, че ще намерим скандални факти за Путин и Тръмп и в крайна сметка намерих най-голямата заплаха за 100-те години на американската демокрация", казва Брайън.