София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Флорънс“ застрашително приближава Щатите

Силата му отслабна до втора степен

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Ураганът „Флорънс“, който приближава крайбрежието на Южна и Северна Каролина, вече намали силата си и сега стихията от четвърта степен падна на втора. Скоростта на вятъра е 180 км/ час. Предпреждение за бурята има в райони, където живеят повече от 10 милиона души. Очакват се опасни за живота бури и проливни дъждове, предупреждата синоптиците. По думите им, забавянето на бурята също е опасно, защото това означава, че ураганът ще има повече време, за да унищожи едно място с дъжд и ветрове.

Контакт на урагана с брега се очаква в петък.

Много от хората, на които бе наредено да се евакуира, все още са в домовете си в крайбрежните градове. Властите в Каролина Бийч спряха трафика по моста, който свързва континента с острова. Длъжностните лица са притеснени, че в града все още има около 1000 души. Предстои полицията да се опита да ги евакуира.