София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Фолксваген: Или Турция, или никъде

Ръководството на компанията е разкъсвано

пропускане
4 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Концернът „Фолксваген“ е решил, че ще инвестира в изграждането на завод в Турция, или изобщо няма да изнася свой нов завод в друга държава.

Ръководството на компанията е разкъсвано между това да постъпи правилно, с оглед на офанзивата на Турция във войната в Сирия и факта, че компанията все пак трябва да мисли за икономическия си интерес.

Ако решат да не изграждат завод в Турция, германците няма да строят такъв никъде, а ще реорганизират производството във вече съществуващите си съоръжения.

Главният изпълнителен директор на „Фолксваген“ Херберт Дис защити решението на компанията да отложи евентуалното строителство на нов завод в Турция.

Германският автомобилен гигант обяви на 15 октомври, че ще наблюдава развитието на ситуацията след атаката на турски сили срещу част от сирийски регион, контролиран от кюрдските бойци.