София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фондация „Евелин Дуков” ще подпомага "Пътна полиция"

Инициативата е на близки на убит на пешеходна пътека велосипедист

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Инициативата е на близки на убит на пешеходна пътека велосипедист.

Фондацията „Евелин Дуков”, носеща името на загинал на пешеходна пътека велосипедист, набира средства за закупуване на наркотестове, които да подпомогнат работата на "Пътна полиция" в Царево. Учредителите на фондацията ще я представят на хората в града през ноември, като една от кампаниите й ще бъде провеждането на велопоход до Приморско. Всички средства, събрани от инициативата, ще бъдат дарени на полицията.

Припомняме, че по-рано тази година окръжните магистрати в Бургас постановиха присъда от 17 години затвор при първоначален строг режим за 56-годишния Владимир Колев за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков. До произнасянето на присъдата Колев така и не призна вината си за тежкия инцидент в Приморско от 3 декември 2017 г.
Правим фондацията в памет на брат ми, като се надяваме, че така той никога няма да бъде забравен. Всичките ни благотворителни каузи са насочени към превенцията за безопасност на пътя, защото статистиката е стряскаща. Почти 7000 са катастрофите в България през 2018 г.

Някои ще кажат, че не ги интересува, други може би ще се притеснят, а трети ще си помислят, че шансът такова нещо да се случи на тях е твърде малък. Но истината е, че никой не е застрахован", казва сестрата на Евелин - Даниела Анастасова. Тя и овдовялата съпруга на загиналия Людмила са двигателите на фондацията, която ще бъде представена пред местните в Царево и със съпътстваща изложба и календар със събития за идната година, свързани с безопасността по пътищата.