София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Форум на тема "Киберсигурност и фалшиви новини" в Стара Загора

Проф. д-р Живка Овчарова ще вземе участие във форума.

5 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Форум на тема „ Киберсигурност и фалшиви новини“ ще се проведе на 12 април, петък. Еврокомисарят „Цифрова икономика и цифрово общество“, Мария Габриел ще говори за предизвикателства в контекста на европейските избори за киберсигурността, фалшивите новини, защитата на данните.
Проф. д-р Живка Овчарова, директор на Изследователския институт по информатика на Технологичния институт Карлсруе (КИТ) и ръководител на Института по информационен мениджмънт в инженерството на КИТ, ще говори за виртуалната реалност в реалния свят и за перспективите за развитие на високотехнологичния сектор в региона.
Сред интересните теми, които ще съберат представители на различни институции и организации, са и начините за справяне с кибератаки и нормативните актове, които помагат за сигурността. Форумът се организира от община Стара Загора в партньорство с бизнеса и неправителствения сектор и започва точно в 10 часа в зала “Петко Рачов Славейков”.