София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фотоизложба показва прогреса в строителството на София

"Виж София" – изложба на открито на Моста на влюбените

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Кметът на София Йорданка Фандъкова и инж. Николай Станков, председател на строителната камара и откриха фотоизложбата под надслов: "Виж София - където строителството среща историята с бъдещето", която можете да видите на Моста на влюбените. Изложбата се организира за четвърта поредна година от Камарата на строителите в България, вестник Строител и със съдействието на Столична община.

Фотографиите представят ключови строителни обекти в София и показват как се е променила и развила столицата през последното десетилетие.

Инж. Станков подчерта доброто сътрудничество със Столична община, което е доказано от успешната реализация на големите строителни обекти. Столична община е един от основните възложители за строителния сектор, който, според Инж. Станков, отчита ръст и излиза от кризата.

"София се развива и разраства напрекъснато. Названието на изложбата е много знаково и показателно. Можем да видим доказателства за това, че заедно със строителството на нови обекти и с развитието на града и в отговор на очакванията на младите хора, успяваме да съхраним културно-историческото наследство, но названието показва също и огромните предизвикателства", заяви още столичният кмет.