София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Г. Георгиев, БОЕЦ: Ще стигнем до финала. А финалът е нормална държава!

Сили, здраве и мъдрост и бой до дупка!

5 годиниПолитика 16 Боряна Райчева

Значимостта на гражданското общество може да бъде измерена и през усилията на мафията да бъде задушено това гражданско общество. Страхът от това, че ни има е голям. Не могат да ни смачкат. Не е вярно, че всички сме маскари. Това заяви Георги Георгиев, председателят на движение „БОЕЦ“ на специално свикана дискусия под наслов „Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта.“
Имаме достойни и честни магистрати и те не са сами. Имаме и свободни медии, те също не са сами.
След като имаме всичко това, какво ни пречи? Какво не ни достига, попита Георгиев. 
Когато посегнаха на Велислав Минеков, на Лчба Кулезич, на Биволите, ние бяхме там и ги подкрепихме. По този начин дадохме кураж.
Липсват ни отговорите и решенията. Проблемите са ясни констатирани. Генезисът на проблемите също е казан. Липсва ни конкретиката. Колкото и да е чиста нашата кауза, ако нямаме подкрепата на обществото, сме загубени.
Липсва ни ясната стратегия как да водим тази битка.
Ние ще стигнем до финала. А финалът е нормална държава.
Номинации за обща гражданска кандидатура на главен прокурор. Нека излъчим множество подобни кандидатури и да стигнем до общата. Кандидатурата на общия магистрат, който получи нашето доверие.
Сили, здраве и мъдрост и бой до дупка!
Отправени са били покани до президента, премиера, омбудсмана, ВСС. Единствено от кабинета на Румен Радев се извиниха, че нямат възможност да дойдат, информира Георгиев. 
Участие в конференцията взе и Люба Кулезич – журналист с доказан професионализъм и автор на предаването „Честно казано“ по телевизия „Евроком“.