София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ген. Атанас Атанасов: В системата на МВР има тежки кадрови нарушения

Според генерала, директорът на СДВР е назначен без конкурс

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

„Росен Ангелов  е трябвало да влезе в затвора, в годината, когато Бойко Борисов дойде на власт“, това каза пред Нова телевизия ген. Атанас  Атанасов по повод това, че убиецът от Нови Искър е бил на свобода повече от 6 години въпреки множеството престъпления, които е извършил. Ген. Атанасов подчерта, че в случая става въпрос за много грешки в работата на МВР. „Много е важно да има добра комуникация между органите на местна власт и екипи на полицията. В този случай кметът е знаел много неща за този човек и не е информирал властите“, коментира генералът.

Той оправда действията на полицаите с това, че те от 1 година протестират за увеличение на заплатите, че положението в системата на МВР е много тежко и нямат материален стимул да решават тежки престъпления.  „Системата се управлява от хора, които нямат представа как работи системата. Има тежки кадрови нарушения в системата на МВР. Нека министъртъ да каже как е назначен директорът на СДВР? Назначава се човек и после се прави конкурс“, подчерта ген. Атанас Атанасов. Той бе категоричен, че на всички нива системата има корупция и не се предприемат никакви мерки срещу тази корупция.

По повод предстоящото европредседателство генералът коментира: „Ние каним тук нашите приятели от Европа да им покажем кухнята и хотелите си,  обаче средно статистическия българин не може да разбере какъв интерес има България от това председателство. От управляващите се създава впечатление, че ние с това еврпредседателство ще си решим всички проблеми“.  По думите на ген. Атанасов, управляващите се опитват с помпозна външнополитическа дейност да компенсират тежката вътрешнополитическа ситуация в страната.