София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ген. Атанасов: Борислав Игнатов беше перфектен

„Влиянието ни в София е осезаемо и ние го увеличихме“, коментира той

пропускане
4 годиниИзбори 2019 8 Боряна Райчева

Нашият кандидат за кмет на София - арх. Борислав Игнатов - беше перфектен. "Демократична България" има добро представяне в София - 8 районни кмета и 12 общински съветници в Столичния общински съвет (СОС) са един много добър резултат. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов тази сутрин.

Влиянието ни в София е осезаемо и ние го увеличихме на база изборите за Европейски парламент, обясни той. По думите му Мая Манолова е била изключително удобна на ГЕРБ.

"Те работиха за това да се състои този балотаж", заяви ген. Атанасов. Според него протестният вот в София е бил разпръснат и това е довело до спечелването на този мандат от Йорданка Фандъкова и от ГЕРБ на практика.

"Една част от хората са гласували емоционално - по-възрастните с антикомунистически убеждения не са гласували за БСП, но по-младите хора, които са смятали, че трябва да бъде отместен корупционният модел от София, са подкрепили алтернатива" в лицето на Манолова, допълни ген. Атанасов.