София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Георги Кадиев влиза в битката за София

Това заяви самият той в публикация в социалната мрежа

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Лидерът на партията Нормална държава и бивш депутат от БСП Георги Кадиев обяви в публикация в социалната мрежа Фейсбук, че ще се кандидатира за кмет на София.

В анонса му за включването в състезанието на 27 октомври има индиректна критика към посланията на независимия кандидат Мая Манолова. Кадиев открито се заявява като ляв кандидат за вота за столицата.

"За мен изборите не са разговор просто за тротоари и градинки, а политически сблъсък за развитието на София и България. Този сблъсък е между леви, десни и либерални идеи, и те имат нужда от своето представителство и защита. Винаги съм бил ляв човек, имам лява политическа биография и съм ляв кандидат за кмет. Не възприемам тезата, че в местната политика няма ляво и дясно и няма политика. Напротив, всичко е политика - и общинските данъци, и общинското здравеопазване, и общинското образование, транспорт и строителство. И като ляв кандидат защитавам леви политики и предлагам леви решения", заявява Кадиев.