София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Георги Михайлов от БСП ще се откаже от имунитета си

Цацаров вчера повторно му го поиска

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Професор Георги Михайлов - депутат от БСП ще се откаже от имунитета си. Това заяви днес той в Народното събрание.

"Не считам, че съм нарушил законите на Република България, в хода на следствените действия ще бъде установена истината", коментира депутатът.

Тоъ обясни, че днес получил документите от деловодството и неговите адвокати ще направят проверка на тези документи. Депутатът е готов да дадесвоя имунитет в рамките на срока, който се предвижда от Народното събрание.

"Всички свои сили съм дал за укрепването и за работата на заведението, което съм ръководил като изпълнителен директор. Не смятам, че ще се изясни нещо, което е извън това, което смятам аз", допълни проф. Михайлов.

Припомняме, че в края на миналата година Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на Михайлов за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на "СБАЛХ" ЕАД. От това били нанесени щети на предприятието за 164 106 лв. Михайлов сам е дал съгласие да бъде разследван и на 26 юни беше обвинен в безстопанственост и му бе наложена парична гаранция в размер на 15 000 лв.