София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ и БСП в спор за купона на младежкия форум

ЕК няма да плати за водката и танцьорките

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Днес ГЕРБ дадоха свое становище по скандала с българското домакинство на Еврпейския младежки форум.

Участниците упрекнаха българските власти в повърхностност, организационни проблеми и неподходящо поведение на официални лица от правителството. Част младежите са останали крайно недоволни от различни организационни недоразумения, като например от безплатния алкохол и танцьорките в бара на партито след конференцията.

„Това заседание, на което станахме свидетели преди минути, е образец за това какво не трябва да бъде младежкият форум. Това беше позорно. Това не е споразумението, което имаме в рамките на структурирания диалог на Европейския Съюз”, заяви Луис Алвардо, лидер на Европейския младежки форум.

Зам-министърът на външните работи Георг Георгиев бе категоричен, че становището им не е вярно.

Днес от БСП заявиха, че с тази организация правителството се е провалило, а петното не е само за управляващите, а за България. Левицата е припомни, че премиерът Борисов е съветвал младите хора да станат овчари, когато се дискутира безработица или да садят картофи, когато става дума за препитание, а чрез тази конференция министър-председателят е посъветвал младите хора в Европа да се размножават.

Европейската комисия ще плаща само за кафетата и закуските по време на младежката конференция в София, провела се преди седмица. Няма да се плаща за твърдия алкохол и сметката за нощния клуб с полуголите танцьорки, които ще бъдат покрити от българските данъкоплатците съобщава в европейския сайт “ЮрАктив“, позовавайки се на свои източници в Европейската комисия. 

Младежката конференция в София е платена предварително с пари на ЕС. Сайтът допълва, че на официалната част от конференцията не е била сервирана водка, а само умерени количества трапезно вино.