Гледай
на живо

ГЕРБ може да подкрепи правителство с мандат на друга партия

От БСП настояват за предсрочни парламентарни избори на 26 март

ГЕРБ може да подкрепи правителство с мандат на друга партия Премиерът в оставка Бойко Борисов не изключва възможността депутати от ГЕРБ да участват в управление... thumbnail text

Премиерът в оставка Бойко Борисов не изключва възможността депутати от ГЕРБ да участват в управлението в 43-то Народно събрание заедно с други политически формации. Това заяви Борисов след заседанието на свикания Консултативен съвет за национална сигурност в президентството.

Преди две години предложихме коалиция на Реформаторския блок и на Патриотичния фронт. Тогава те казаха, че няма да влизат и участват във властта, само ще подкрепят дадени решения.

Мога да съм премиер само, ако ГЕРБ спечели самостоятелно изборите, така, че да състави правителство сами.

Ако ни връчат мандат ще го върнем веднага, заяви категорично лидерката на БСП Лява България Корнелия Нинова. Ако трета политическа сила получи мандат за съставяне на правителство, ние оставаме в опозиция в рамките на този парламент. Смятаме, че неговият ресурс и доверието в него са изчерпани. Трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори, заяви Нинова. БСП предлагат 26 март 2017 г. като дата на провеждане на изборите.

В създалата се ситуация няма нищо извънредно, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Има правителство в оставка, конституцията е ясна. В момента основният въпрос е кой носи отговорността и как я носи.

Премиерът в оставка коментира и отсъствието на новоизбрания президент Румен Радев.