София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ обявяват платформата си, БСП – листата с кандидати

Изборите за Европарламент ще се проведат на 26 май

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

ГЕРБ представят платформата си за изборите за Европейски парламент, след като преди седмица обявиха и под какъв наслов ще се явят – „Европа ни чува”. Събитието, което ще се проведе по обяд в театър „Азарян” в НДК приблизително съвпада с редовния съвет на БСП за България, на който ще бъде обявена листата с кандидати за евродепутати от Левицата.
Фаворит за челната позиция в листата остава Елена Йончева. Според информация в медиите лидерката на опозиционната партия е поканила за разговор Сергей Станишев преди заседанието, въпреки че до този момент участието му като кандидат на БСП беше изключено.
Изборите за Европарламент в България ще се проведат на 26 май. Експерти сочат, че до този момент позициите на ГЕРБ и БСП са изключително изравнени, а управляващата партия губи доверие в обществото заради участието на ключови фигури от ГЕРБ в скандалите, станали известни като „Апартаментгейт”.