София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ оттегли подкрепата си към кмета на Русе

За това съобщи самият Пламен Стоилов

5 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Кметът на Русе Пламен Стоилов се отказва от надпреварата за следващ мандат. Това съобщи лично той във фейсбук страницата си. Като причина началникът на областния град изтъква, че не е получил необходимата подкрепа от страна на партията, която през 2011 година го е издигнала. 

Стоилов коментира, че не би жертвал интересите на града си в името на собствените си интереси и добавя, че управлението не е самоцел. 

До последния си ден като кмет ще продължа да работя за успеха на тези проекти, защото зная колко усилия и упорита работа сме вложили заедно с целия ми екип за осигуряването на необходимото финансиране за тях, конкурирайки се с другите големи градове!

Отказаната номинация за трети мандат по никакъв начин не означава, че ще спра да работя за възраждането на Русе! За мен има значение как се развива градът, в който съм роден и израснал, където живее детето ми и където искам да останат и моите внуци!, пише в заключение настоящият кмет.