София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ поиска оставката на съветника на президента Пламен Узунов

Според Тома Биков се налагат двойни стандарти

7 годиниПолитика 14 Боряна Райчева

ГЕРБ поиска оставката на Пламен Узунов като съветник на президента Радев. Снимки на Узунов, маскиран като Хитлер, се появиха в интернет, но съветникът, който беше и министър на вътрешните работи в служебния кабинет на Огнян Герджиков, заяви, че са извадени от контекста и не смята да напуска поста си.

В декларация, прочетена в Народното събрание, депутатът от ГЕРБ Тома Биков каза, че въпросът е принципен и не опира до личността на президентския съветник.

"След случая с Пламен Узунов и вялата реакция на БСП и президентът Радев вече имаме двоен стандарт. Според този двоен стандарт към приближените до БСП и президента ще се проявява разбиране, ако са се шегували с хитлеристки символи. А за всички останали няма да се правят компромиси", каза депутатът.

По-рано Пламен Тенев беше принуден да подаде оставка като заместник-министър на регионалното развитие след един ден на поста заради снимка, на която отправя нацистки поздрав, а поради същите причини от Министерството на отбраната беше уволнен дългогодишен служител, шеф на дирекция.