Гледай
на живо

ГЕРБ предлага отмяна на параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 година

Партията ще подкрепи предложението при постигане на консенсус от всички парламентарни групи

Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на утрешния Председателски съвет на Народното събрание да бъде гласувана в пленарна зала отмяна на параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.  В позиция на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов, става ясно, че ГЕРБ ще подкрепи предложението единствено при постигане на пълен политически консенсус от всички парламентарни групи и председателите им.

Цветанов е провел редица срещи - с председателите на всички парламентарни групи, с премиера Бойко Борисов и с министрите на здравеопазването и на финансите Кирил Ананиев и Владислав Горанов. Целта на срещите е била да се неутрализират всички възможни спекулации, че български пациенти могат да бъдат оставени без лечение или лекарства.

„ Министърът на здравеопазването вече е готов със всички заповеди за създаването на шест комисии, както и с Правилник за условията и реда за работата на комисиите за разпределение на скъпоструващите лекарства. Така вече е създадена цялата нормативна среда за работата на комисиите далеч преди края на годината", посочва Цветанов.