София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ ще търси коалиция само с реформаторите и патриотите

Дебат между Борисов и Нинова няма да има

7 годиниИзбори 2017 10 Боряна Райчева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му би могла да води разговори за коалиция само с Реформаторския блок и Обединените патриоти. Борисов отхвърли възможността партията на Веселин Марешки да бъде част от бъдещо управление, тъй като имали разминаване в принципите.

Той каза още, че ще приеме мандат за съставяне на правителство само, ако ГЕРБ е първа политическа сила след изборите на 26 март.

За дебата с председателката на БСП Корнелия Нинова Борисов коментира, че няма да се състои.

"Угодих им на всички капризи, а тя ме разиграва. Договорихме се с трите основни телевизии да има два модула за дебата, като в единия ще сме само аз и Корнелия Нинова, но тя явно не иска да покаже кои хора ще посочи като министри, ако спечели изборите“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той добави, че Корнелия Нинова не иска да посочи кои биха били министри в оглавявано от нея правителство и затова избягва дебатите.