Гледай
на живо

ГЕРБ ще възстанови "по подходящ начин" преференциалното гласуване

Започват процедура за избор на нова ЦИК

ГЕРБ ще възстанови "по подходящ начин" преференциалното гласуване ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване. Това обяви депутатът от... thumbnail text

ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване. Това обяви депутатът от партията Георги Марков след заседание на ръководството на партията, свикано спешно по-рано днес от лидера на партията Бойко Борисов. Той оповести и решението на ГЕРБ да започне процедура за избор на нова ЦИК.

Заседаниено на партийното ръководство се състоя в отсъствието на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който ръководеше гласуването в парламента, а днес е в Косово. Бойко Борисов обясни приемането на текстовете, с които бяха повишени праговете за зачитане на преференциите, с необходимостта да се осигури подкрепа на ДПС за изборните промени при липсата на достатъчно гласове от коалиционния партньор в управляващата коалиция - "Обединени патриоти". Допълни, че сега вариантът за нови поправки ще е или след вето на президента, или с нови текстове, внесени от депутати от ГЕРБ.