София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ срещу БСП: Кметът на Сливница съди Нинова за клевети

Пореден спор между управляващи и опозиция

пропускане
5 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Кметът на Сливница Васко Стоилков е осъдил лидера на БСП Корнелия Нинова на три инстанции за клевета, каза самият той на извънреден брифинг на ГЕРБ. По думите му Нинова е наговорила лъжи на предизборно събрание по негов адрес преди 4 години.

Тома Биков пък извади от ръкава си още доводи, с които да компрометира левицата и по-точно говорителят на партията Елена Йончева.

„Обръщам се към българската Кьовеши Елена Йончева, която разбирам сама се е определила така“, коментира Биков. Той обърна внимание, че Йончева е осъдила премиера Борисов на втора инстанция, не на трета, и решението на съда не е окончателно.

Всички действия месец и половина преди евроизборите недвусмислено показват стила и начина на работа чрез клевети, интриги, арогантност, наглост, проявявани от Социалистическата партия, особено по време на лидерството на Корнелия Нинова. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски.

Никой от представителите на ГЕРБ не коментира темата дали Цветан Цветанов ще се върне в парламента като нещатен сътрудник.