София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ГЕРБ: За три години минималната пенсия се увеличи с 50%

Обединени патриоти: До края на мандата пенсията ще е 300 лв.

4 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

“За три години, при управлението на ГЕРБ и “Обединени патриоти”, минималната пенсия у нас се вдигна с 50% и хората върнаха доверието си в пенсионната система изобщо.”, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.
 
Според Александър Сиди от ВМРО, темпът на увеличение ще се запази и в края на мандата възрастните хора щели да получават възнаграждение в размер на 300 лева, каквото пък е обещанието пред избирателите, от страна на “Обединени патриоти”.
 
“Факт е, че само за 2 години и половина пенсиите се увеличиха с 50%, което съм сигурен, че и нашите партньори от ГЕРБ ще признаят, че е по наша заслуга.”, заяви още Сиди.
 
Очаквано, от БСП в лицето на Надя Клисурска изразиха огорчение по отношение на размера на пенсиите. Според Клисурсака начинът на изчисляването им за пореден път показвало липса на справедливост.
 
“Нашата парламентарна група вече няколко поредни години предлага нещо наистина справедливо и нещо ,което е заложено в Кодекса за социално осигуряване, а именно да бъдат преизчислени всички пенсии, защото ножицата между старите и новите пенсии е изключително голяма.”, обясни още Клисурска.