София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ запазва разликата спрямо БСП

Президентът е загубил 3 % от рейтинга си

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

ГЕРБ запазва дистанцията спрямо БСП в проучването на „Алфа рисърч“, проведено от 13 до 20 септември. Според проучването за ГЕРБ биха гласували 25,1 от избирателите, а за БСП – 19,6.

Обединените избиратели се ползват с доверието на 5,9 на сто от избирателите, което е спад с 1,3 % в сравнение с предходното изследване, а подкрепата за ДПС е 4,8 на сто.

„Воля“ не би влязла в парламента, ако сега имаше избори – за партията на Марешки биха пуснали бюлетина под 2 %.

От останалите партии нито една не показва значим резултат, а близо 8 % казват, че биха избрали „друга“ партия.

Доверието към президента леко спада от 57 на 54 %.

Правителството запазва доверие от 21 на сто, но растат негативните оценки – от 33 на 38 %. Най-одобрявана е дейността на кабинета в областта на инфраструктурата, външната политика, туризва и и образованието, докато на дъното са правосъдие и здравеопазване.

Личният рейтинг на министър-председателя Бойко Борисов е отрицателен 32:39, но той остана най-одобряваният лидер на политическа сила.

От министрите най-харесвани са Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Красен Кралев, а най-недолюбвани са Нено Димов и Цецка Цачева.