Гледай
на живо

Германия призова 100 хил. мигранти да се върнат в родината си

219 000 души с отхвърлени молби за убежище се намират в страната

Тази година 100 000 мигранти ще трябва да напуснат Германия. Дали ще бъде доброволно или чрез депортиране зависи от самите мигранти. Вътрешният министър Томас де Мезиер уточни , че броят на хората, които се връщат по домовете си се увеличава постоянно.

Според доклад на германското вътрешното министерство 219 00 души са с отхвърлени молби за убежище в страната. В текста пише за липса на политическа воля и за липса на сътрудничество от страна на бежанците. Упреква неспособността на управниците да накарат мигрантите, които нямат право на убежище, да се върнат в родните си държави.

Оказва се, че повечето нелегални бежанци, влизат в страната с фалшиви документи. Това прави екстрадацията им невъзможна, тъй като дори собствените им страни не ги искат без докумет за самоличност.

Припомняме, че през февруари Мароко обеща, че ще приеме обратно гражданите си, които не са получили бежански статут. Миналия месец германският и австрийският парламент обявиха Алжир, Мароко и Тунис за безопасни страни и следователно техните граждани вече нямат право на убежище. Австрия ще опита да ограничи приема на емигранти до 127 000 души за следващите 4 години.