София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гешев: Няма да се извинявам на хора без чувство за хумор

„Дай Боже и мен така да ме заплашват“, заяви новоизбраният главен прокурор

пропускане
4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Прочетох, че някой иска да се извиня. Не смятам да се извинявам на някой за това, че този някой няма чувство за хумор. А иначе, дай Боже, и мен така да ме заплашват – че ще имам блестяща политическа кариера. Това обяви Иван Гешев, който преди дни беше преизбран от Висшия съдебен съвет за главен прокурор, по повод призива да се извини на съдия Атанаска Дишева.

Припомняме, че съдия Дишева беше един от четиримата членове на ВСС, които гласуваха срещу това Гешев да бъде главен обвинител в държавата.

64 съдии обявиха в отворено писмо, че поведението на новоизбрания главен прокурор и министъра на правосъдието Данаил Кирилов не е допустимо. Те настояха за дисциплинарно производство срещу Гешев заради отправяне на заплаха към Дишева.

От своя страна камарата на следователите заяви днес подкрепата си за Гешев и процедурата, по която той бе избран за главен прокурор.