Гледай
на живо

Гешев: Шеф на военна информация - шофьор на наш бизнесмен

Задържани са шест лица от ДФ "Земеделие"

Гешев: Шеф на военна информация - шофьор на наш бизнесмен "Шефът на военна информация е бил за няколко дни шофьор на роден бизнесмен." това заяви на извънреде... thumbnail text
"Шефът на военна информация е бил за няколко дни шофьор на роден бизнесмен." това заяви на извънреден брифинг заместник-главния прокурор Иван Гешев. Изявлението му идва във връзка със стартиралата днес проверка на служители от Държавен фонд "Земеделие", които се смята, че са замесени с алкохолния бос Миню Стайков.
 
След специакцията днес, в рамките на която са претърсени множество офиси на въпросните служители, са задържани шестима души, обясни още Гешев.
 
Заместникът на Цацаров припомни, че  през месец май е била  разбита група, ръководена от обвиняемия Миню Стайков. Тогава се било разбрало, че той и свързани с него лица са усвоили  8 милиона лева от ДФ "Земеделие", при лимит в пъти по-малък от този.
 
По думите на Гешев, са били  събрани доказателства, че за да се случи това то Стайков е получил вътрешна помощ от ДФ "Земеделие". Днешната акция е била с цел да се заловят именно тези лица.