София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гешевизми по телевизиите

Коментар на Сашо Диков за номинацията за нов главен прокурор

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

"Много ми е интересно дали и министър-председателя харесва тази номинация и ще се престраши ли, ще има ли глупостта и наглостта да се изкаже по адрес на тази номинация", попита в снощи последния актуален епизод за сезона на предаването "ЕвроДикоф", водещият Сашо Диков. Повод за въпроса е номинацията от целия състав на прокурорската колегия на ВСС на зам.-главния прокурор Иван Гешев за наследник на поста на Сотир Цацаров.
 
Водещият на "ЕвроДиков" не пропусна да спомене и атаката на зам.-главния прокурор към него самия и към Люба Кулезич. В свое интервю Гешев заявява, че Диков и Кулезич ходят при банкера Цветан Василев, за да си презареждат батериите, припомни журналистът.
 
Диков изтъкна и фактът, че жената, с която живее на семейна начала бъдещият наследник на Цацаров притежава недекларирано в КПКОНПИ имущество, а също така е и съдружник на бизнесмена Александър Ваклин- основен свидетел по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.
 
Акцентът на излъчения вчерашен брой на "ЕвроДиков" беше поставен върху медийните реакции към номинацията на Гешев. Водещият направи  обстоен коментар на единственото до този момент телевизионно интервю на зам.-главния прокурор по темата, дадено пред БНТ. По думите му журналистът Иво Никодимов спестява неудобните въпроси, свързани с имотните сделки на жената на Гешев.
 
Диков обърна внимание и на скандалното изказване на заместника на Цацаров  по темата, свързана с разделението на властите. Основен конституционен принцип, който Иван Гешев заяви открито, че не споделя и го определи като ценност на десните екстремисти.