София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Главният прокурор отказа среща с Нинова

Двамата трябваше да говорят за кризата с водата в Перник

пропускане
4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Главният прокурор Иван Гешев отказа насрочената преди това среща с председателя на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
 
Темата на разговора между двамата трябваше да е свързан с водната криза в Перник и търсенето на отговорник за случващото се там, а официалната причина за отмяната на уговорената среща е предвиденият от Нинова брифинг след това в миньорския град.
 
“Прокуратурата няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект.”, сочат още от пресцентъра на прокуратурата в официално писмо, с което отказват срещата. Оттам уточняват, че работят по всички версии за кризата в града.
 
Междувременно в Перник вече са на още по-строг воден режим, като водата от чешмите тече по седем часа на ден. Заради лошото качество на наличната воде е затворена и детска градина в града.