София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гледат делото срещу охранителя, наръгал момче в мола

Показания даде управителката на магазина

6 годиниПравосъдие 21 Боряна Райчева

В Софийски градски съд се проведе поредно заседание по делото срещу Пламен Христов, който в качеството си на  охранител в магазин за дрехи в столичен мол  на 23 декември 2016 г. наръга с нож 19-годишния Роберт Алау.
Припомняме известните до този момент факти по делото. Роберт и приятелката му са заловени в опит да откраднат пуловер от търговския обект. Следва свада между охраната и момчето, която свършва с това, че последното е откарано в болница с прободна рана. В последствие Роберт се възстановява, а срещу Христов е повдигнато обвинение за опит за убийство.
В настоящото съдебно заседание съдът изслуша свидетелските показания на управителката на магазина Зехра Николова, която първа установява опита за кражба и информира охранителя Христов, молейки го да тръгне след опитващите се да напуснат обекта момче и момиче.
По думите на свидетелката първият удар е бил нанесен от пострадалото момче, което впоследствие е замахнало срещу охранителя и с пластмасов стол. От показанията  й не стана ясно обаче дали тя е  накарала Христов да задържи жертвата или той е проявил самоиницива. Николова обясни още, че сигнал на телефон 112 за опита за кражба така и не е  подаден. Камерите в магазина пък не работели и били само  за камуфлаж. Не е повикана и централната охрана  на мола, тъй като тя нямали право да се намесва при конфликт в отделните търговски обекти.
Делото, което тече от почти година, е все още в начален етап и предстои да бъдат изслушани за пореден път показанията, както на свидетелите на частния обвинител, така и на тези на подсъдимия.
На  този етап всички отказаха коментар пред медиите.